Search
Close this search box.

Renovatie minigolf baan Landal Hellendoornseberg

Picture of Rob Gijsbers

Rob Gijsbers

ROB Minigolf Solutions

Minigolf baan in Hellendoorn is weer zo goed als nieuw na een complete make over

Renovatie minigolf baan Landal Hellendoornseberg

Met Rob Minigolf gaan we altijd voor de origineelste mingolf baan. We hebben al vele minigolfbanen mogen aanleggen in en ook buiten Nederland. Daarnaast worden we vaak voor renovaties gevraagd, zo ook voor Landal Hellendoornseberg

Bij de renovatie van deze minigolf baan hebben we echter niet de banen zelf gerenoveerd maar alles eromheen. Het doel was het “pimpen” van de entree van het park, waar de minigolf baan ligt. We hebben daarom de volledige minigolfbaan een nieuwe uitstraling gegeven.  Het resultaat mag er zijn. De nieuwe uitstraling zorgt voor een warm welkom.

Voor renovatie

Na renovatie

Renovatie minigolf baan met natuurlijke materialen

Bij de renovatie van deze minigolf baan hebben we veel gebruik gemaakt van natuurlijke elementen. Zo zijn er veel planten en plantenbakken geplaatst. In deze plantenbakken maakten we een druppelsysteem zodat het wateren van de planten automatisch gaat.

We gebruikten in dit ontwerp veel Robinia hout. Hiermee creëerden we een natuurlijke afscheiding op de grond. Dit is tegelijk een barrière waardoor golfballetjes niet makkelijk weg kunnen rollen. Het ziet er mooi uit en is ook nog praktisch dus! 

Robinia hout heeft duurzaamheidsklasse 1 tot 2 en wordt wel ‘het hardhout van Europa’ genoemd. Met een levensduur van zo’n 20 tot 25 jaar is het zeer duurzaam materiaal.

Goede ondergrond minigolf baan

De gehele minigolfbaan is voorzien van een nieuwe ondergrond. Hiervoor gebruikten we Nobre Cal half verharding. Dit materiaal zorgt ervoor dat je prettiger loopt. Tegelijkertijd oogt het rustiger dan het grind dat er aanvankelijk lag. Deze nieuwe ondergrond zorgt er ook voor dat de baan eenvoudiger schoon te houden is. En door de kleur van de ondergrond springen de golfbanen nu ook meer in het oog. 

Wat is Nobre Cál?

Nobre Cál is een fijnkorrelig breekmateriaal, ideaal voor halfverhardingen. Het wordt gewonnen uit natuurlijk kalkgesteente en bevat een hoog gehalte aan calciumcarbonaat.

De vele voordelen van Nobre Cál als halfverharding zorgen ervoor dat het steeds vaker wordt toegepast. Gemeentes, vakantieparken, recreatieparken en bedrijven ontdekken ook de voordelen van dit materiaal en kiezen dan ook steeds vaker voor dit materiaal.

Entourage minigolf baan

Bij het renoveren van een minigolfbaan kijken we altijd welke materialen nog in goede staat zijn. Hergebruiken is immers een duurzame keuze. Bij deze minigolf baan werkten we ook met diverse attributen die al aanwezig waren: de rotsen en tonnen hebben we kunnen hergebruiken.

Natuurlijk hebben we ook nieuwe items toegevoegd: op een aantal plaatsen hebben we bankjes geplaatst. Natuurlijk ook van Robinia hout, om de eenheid in uitstraling te behouden. Door te spelen met kleuren, het in één lijn doortrekken daarvan en het veelvuldige gebruik van natuurlijke elementen, heeft de minigolf baan een rustige, overzichtelijke uitstraling en een natuurlijke look & feel gekregen.  

Voor renovatie

Snel Contact

Laatste Projecten

Vacatures