Zoek
Sluit dit zoekvak.

Minigolfbaan Landal Resort Haamstede

Picture of Rob Gijsbers

Rob Gijsbers

ROB Minigolf Solutions

MInigolfbaan Landal Resort Haamstede

Minigolfbaan Landal Resort Haamstede

Bij Landal Resort Haamstede hebben we een 18 holes adventure minigolfbaan mogen realiseren. Samen met het bestuur, waaronder Joost Claes en de parkmanager Anne-Marie Goudoever, hebben we de minigolfbaan mogen aanleggen voor het gebouw Huis van Burgh. In dit gebouw bevinden zich de receptie van het park en het restaurant. Voor dit gebouw lag voorheen een verouderde standaard minigolfbaan. Deze is verwijderd om plaats te maken voor een unieke ervaring voor bezoekers!

Minigolfbaan Landal Resort Haamstede

Unieke thema inspiratie voor de adverture minigolfbaan

Dit bungalowpark van Landal ligt op een steenworp afstand van het welbekende Neeltje Jans, op steenworp afstand van het strand. De 18 holes minigolfbaan is daarom volledig uitgevoerd in het thema ‘strand’. De eyecatcher van deze Adventure minigolfbaan is de vuurtoren van Burgh-Haamstede. Deze prachtige vuurtoren hebben we nagebouwd met daarin een uitdagende hindernis die middels een vluchtelement (een springschans) te bereiken is.

Ontwerp van de minigolfbaan

Het thema strand is helemaal doorgevoerd in het complete ontwerp. In hindernissen vind je herkenbare materialen en elementen: hout en schelpen, een rog, een haai en een walvis. Daarnaast hebben we op diverse plekken echte meerpalen in de banen verwerkt. Als kunstgras hebben we gebruik gemaakt van blauw (water) en geel (strand) en groen (natuur). Op diverse plekken hebben we lime groen verhoogd kunstgras geïnstalleerd om de banen nog meer uitstraling te geven. Bij een thema dat gaat over strand en zee mag een anker natuurlijk niet ontbreken. Daarom is één baan aangelegd in de vorm van een anker. 

Eerder maakten we al Adventure minigolfbanen bij Landal zoals bijvoorbeeld bij Land van Bartje en Landal Orvertermarke.

Bijzondere vuurtoren

De vuurtoren van Burgh Haamstede is de inspiratie voor deze minigolfbaan. Het heeft de naam Wester-Schouwen of Westerlichttoren en is gebouwd tussen 1837 en 1840.  Met zijn 50 meter hoogte is dit de hoogste vuurtoren van Nederland en daarom alom bekend. Een uniek kenmerk van deze toren zijn de witte en rode strepen die in een spiraal omlaag lopen. Een uniek, herkenbaar design. In Nederland en zelfs in de hele wereld komt dit amper voor. In 1930 werd het vliegveld in Haamstede geopend en hebben ze de rood met witte spiraal aangebracht om het zich op de vuurtoren voor vliegtuigen te verbeteren. In de tweede wereldoorlog zijn deze kleuren en spiraal teniet gedaan en heeft een Duitser besloten de vuurtoren te camoufleren met de kleur groen. Ná de oorlog is dit hersteld en is de spiraal weer teruggekeerd. Een vuurtoren met geschiedenis. Een unieke en toffe inspiratie voor een adventure minigolfbaan.  

Een Adventure Minigolfbaan is een aanvulling voor elke horeca en recreatie onderneming. Neem contact op en ontdek wat de mogelijkheden zijn. 

adventure minigolfbaan Burg Haamstede vuurtoren

Snel Contact

Laatste Projecten

Vacatures