Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hof van Eckberge

Picture of Rob Gijsbers

Rob Gijsbers

ROB Minigolf Solutions

Hof van Eckberge

Ben je in de Achterhoek? Breng dan zeker een bezoek aan Hof van Eckberge, een park van maar liefst 25.000m2. Geniet van de verschillende dieren, neem een hapje en een drankje in het restaurant en bezoek het belevingspark. Hier kun je bowlen, lasergamen, binnen- en buitenspelen, er is volop waterpret en nog veel meer. En … sinds kort kun je hier ook minigolf spelen, ook als je in een rolstoel zit!

Hof van Eckberge

Minigolf voor iedereen

Hof van Eckberge is een mooi, groot park waar je je prima een dag kunt vermaken. En het mooie is dat de ondernemer continu bezig is met verbetering. Stilstaan is achteruitgaan lijkt wel hun motto. Met die vooruitstrevende visie ontstond de wens om een rolstoelvriendelijke minigolfbaan aan te leggen. In elk geval een parcours met minimaal 6 rolstoelvriendelijke banen. Natuurlijk wel in het bijpassende Zuid-Amerikaanse thema.

Rolstoelvriendelijke minigolfbaan

Rob van R.O.B. Minigolf was natuurlijk super enthousiast over het idee om een rolstoelvriendelijke minigolfbaan te maken. Dat kwam ten goede aan de samenwerking en het uitwerken van de ideeën. Al snel concludeerden ze dat 6 rolstoelvriendelijke banen te weinig was. Dat moesten er 9 worden. Zodat de helft van het hele parcours goed toegankelijk is voor mindervaliden. Dit betekent dat de 9 rolstoelvriendelijke minigolfbanen een breedte hebben op de hele baan van minimaal 1 meter. Zo kan goed over de baan gemanoeuvreerd worden.

Minigolfbaan in Zuid-Amerikaanse sfeer

Het Zuid-Amerikaanse thema voel je overal in Hof van Eckberge. Dus ook het ontwerp van de minigolfbanen moest hierbij aansluiten. Rondom het parcours is het terrein prachtig aangelegd. Zo kijk je vanuit het midgetgolf parcours tegen een grote wand aan. Deze is helemaal bekleed met huisjes in Zuid-Amerikaanse stijl. Een kleurrijk geheel met gebruik van herkenbare materialen.

Ook de 18 minogolfbanen zijn in dezelfde sfeer gemaakt. Zo zijn er vele verschillende kleuren kunstgras gebruikt. Op de banen zie je fruitkistjes, gitaren, ananassen, “zee”, whiskyvaten, olievaten, surfplanken, een houten rog en de typische huisjes. Er is een baan met een door een haai doorgebeten surfplank. En op de paden vind je kleurrijke wegwijsbordjes. Een vrolijk een sfeervol geheel.

Materiaal ontwerp rolstoelvriendelijke minigolfbaan

Er is natuurlijk veel hout gebruikt. Voor een minigolfbaan gebruiken we veelal robiniahout. De huisjes zijn voorzien van golfplaten die fungeren als daken. Met olievaten, kleurrijk kunstgras en houten elementen zijn duurzame decoraties gemaakt. Het steen dat op en ronde minigolfbanen is gebruikt is Grauwakker breuksteen.

Intussen is baan in gebruik. Ben je in de buurt? Probeer deze baan zeker zelf een keer! Meer weten over de aanleg van  een originele minigolfbaan? Neem contact op!

 

Snel Contact

Laatste Projecten

Vacatures